google38a4670fad8f46f8.html Pouštní rostliny egyptského národního parku Wadi El Gemal
top of page
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

Pouštní rostliny egyptského národního parku Wadi El Gemal

Updated: Nov 11, 2020

Komplexní fotografický průvodce botanickými poklady egyptského národního parku

Tamer Mahmoud získal titul B.Sc. v mikrobilologii na Suez Canal University v roce 1999. Ochráncem národního parku Wadi El Gemal je od roku 2003.


Vegetace v národním parku Wadi El Gemal ve východní poušti Egypta je rozmanitější, než by se dalo očekávat. Ale ještě překvapivější je vztah, který obyvatelé pouště stále mají s rostlinami ve své oblasti, a to navzdory rostoucí modernizaci světa. Jako strážce v parku si Tamer Mahmoud rychle uvědomil, že je důležité mapovat, identifikovat a dokumentovat domorodé rostliny. A také zaznamenávat informace, které získal z rozhovorů s místními o tom, jak využívají rostliny k jídlu, léčení, krmení zvířat, a jako palivo. Výsledkem je tento podrobný a barevný průvodce, který obsahuje fotografie každé rostliny, vědecký název a místní název v arabštině a angličtině a informace o výskytu, distribuci, použití a ekologii. Glosář, bibliografie, informační sekce pro návštěvníky a mapy distribuce z něj činí komplexní referenční dílo, které zaujme návštěvníky, vědce, kohokoli se zájmem o flóru suchých oblastí, a dokonce i antropology.



Kniha je velmi bohatá na informace a barevné fotografie, ale také velmi podrobné mapy, úžasné fotografie každé rostliny, vědecký název a místní název v arabštině a angličtině a informace o výskytech, distribuci, použití a ekologii.


Tamer Mahmoud se narodil v Elaim, Sharquiya, v Egyptě v roce 1975. Získal titul B.Sc. v mikrobiologii na Suez Canal University v roce 1999 a od roku 2003 je strážcem egyptského národního parku Wadi El Gemal. Zodpovídá za jednotku Plans a jednotku GIS. Založil školní park s herbářem a arboretem.


Neocenitelný průvodce pro návštěvníky “- Caryll Faraldi, Egyptian Mail


„Mahmoudova působivá kniha nám přináší nádherné a rozmanité rostlinné bohatství WGNP “ - Caryll Faraldi, Egyptian Mail


Pouštní rostliny egyptského národního parku Wadi El Gemal je krásná, plně barevná kniha v měkkých deskách od mikrobiologa Tamera Mahmouda, který se narodil v Egyptě a jenž má na starosti rostliny v tomto národním parku od roku 2003. Založil herbář a arboretum v NP. Viděl, jak je důležité dokumentovat rostliny, které přežily stovky a tisíce let v této povodňové rovině Rudého moře, přestože tato oblast má průměrně 17 milimetrů dešťové vody ročně a bez deště může vydržet i deset let. Domorodí obyvatelé našli pro mnoho rostlin léčivé a potravinářské využití, které Tamer Mahmoud zdokumentoval. Každá rostlina má krásné fotografie všech životních stádií a text sděluje obecný název, popis, důležitost, použití a místo, kde se rostlina nachází, včetně malé mapy. Úžasná kniha pro botanické studium nebo jako pouštní suvenýr. “- Real Travel Adventures



Autor / Fotografie: Ahmed Fouad

Přeložila: Jana Samec

©2010

44 views

Recent Posts

See All
bottom of page