google38a4670fad8f46f8.html
top of page
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook
Writer's pictureRED SEA PROJECT™

A Vörös Tenger madarai


A FÉNYKÉPES ÚTMUTATÓD A VÖRÖS-TENGER MADARAIHOZ EGYIPTOMBAN


Az Egyiptomi Ornitológiai Bizottsága szerint Egyiptomban 466 madárfajt jegyeztek fel. E madarak kétharmada vándormadár, egyharmada pedig a területen költ.



Ebben az útmutatóban szereplő fényképeket Georgina Cole készítette az elmúlt évben, aki 2004 óta él El Gounában.

A madárfotózás iránti szenvedélye akkor kezdődött, amikor felfedezte a közvetlenül az erkélyével szemben fészkelő sólymokat, melyek minden évben visszatértek.


A Rotary Club of Red Sea alapító tagjaként Georgina 2014 óta önkéntesként dolgozik a Klub mind a hét fókuszterületét szolgáló projektjeiben.


Ennek az útmutatónak az a célja, hogy támogassa a polgári tudományt, útmutatást adva Önnek, hogyan azonosíthatja a madárfajokat egyszerű azonosítási eszközökkel, lenyűgöző fényképek segítségével. További adatszolgáltatásokra is felhasználásra kerül, főként az eBird platformon.


Az eBird a világ legnagyobb biológiai sokféleséggel kapcsolatos tudományos projektjei közé tartozik, évente több mint 100 millió madár észlelését jegyzik fel az eBird felhasználók világszerte. Az eBird a Cornell Lab of Ornithology irányítása alatt áll, és több száz partnerszervezet, több ezer regionális szakértő és több százezer felhasználó együttműködésével működik.


Szerző: Georgina Cole

Fordította: Orsi Marton

RED SEA PROJECT™


 

Töltse le a "A Vörös-tenger madarai" nagy felbontású, INGYENES példányát az E-Liberary on the Red Sea Birds Project szakaszunkból..



196 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page